Foci

Július utolsó napján rajtol az NB I

A honi pontvadászat következő kiírásának a tervek szerint május 29-én lesz vége.

A dvsc.hu tájékoztatása szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkészítette a 2010-11-es idény versenykiírását. A bajnokság július 31-én kezdődik és a tervek szerint 2011. május 29-én ér véget.

Az előzetes elképzelések szerint ősszel 17 fordulót rendeznének meg, természetesen amennyiben az időjárás is partner ebben.

A bajnokság első fele december 5-én ér véget, a téli szünetet és az átigazolási szezont követően pedig február 26-án folytatódik a pontvadászat.

Ha a bajnokság végén két, vagy több csapat esetében pontazonosság lép fel a bajnoki címet, nemzetközi kupaszereplést, illetve kiesést érő helyek valamelyikén, akkor a végső sorrend eldöntése érdekében további mérkőzéseket kell megrendezni.

A rájátszás oda-vissza vágós alapon működik majd. Amennyiben három sportszervezet rendelkezik ugyanannyi ponttal a bajnokság végén, akkor az UEFA által bevezetett egyfordulós rendszerben, úgynevezett körmérkőzés formájában (A csapat – B csapat, B csapat – C csapat, C csapat – A csapat) dől el a bajnoki cím, a nemzetközi kupaindulásra jogosító helyezés és a kiesés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik