Foci

Toure elhagyja Spanyolországot

A Barcelona védekező középpályása Angliába igazol.

Az elefántcsontparti Yaya Toure a Manchester City csapatánál folytatja pályafutását. A játékos ügynöke, Dmitrij Szeluk már megállapodott az angol klubbal, így csak a két egyesület közötti megegyezés várat magára. A Barcelona által kért 35 millió euró, s a manchesteriek által ajánlott 30 között már nem nagy a különbség.

Az elmúlt években a katalán középpálya meghatározó játékosaként remeklő Toure ősztől a kispadon találta magát, mivel Josep Guardiola elsősorban Sergio Busquets játékát erőltette. Az afrikai futballista többször is jelezte, ha nem kap több játékidőt, összepakol.

A barcelonai Sport kedden beszámolt arról, hogy közel az angolok és spanyolok közötti megállapodás, így a 27 esztendős középpályás Manchesterben együtt játszhat majd bátyjával – az Arsenaltól távozó Kolo Toure 2009-ben igazolt a Cityhez.

A katalán klub Tourét szerette volna felhasználni az Arsenallal folytatott „Fabregas-ügyben”, ám a londoniak jelezték, hogy csakis pénzt fogadnak el a spanyol válogatottért – így a Touréért kapott összeg lehet a Fabregasért fizetett summa egy része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik