Foci

Dzsudzsák: előrelépés lenne a Fener

Dzsudzsák Balázs szerint előrelépést jelentene karrierjében, ha a Fenerbahce együttesében folytatná pályafutását.

“Amennyiben eligazolnék, akkor csakis olyan csapatba mennék, amelyik előrelépést jelentene – mondta a 23 éves futballista, akit sajtóértesülések szerint szívesen vinne a 26-szoros török bajnok. – Fontos számomra, hogy a következő csapatom előrébb tartson, mint a jelenlegi. A PSV a következő idényben az Európa Ligában indulhat majd, míg a Fener a Bajnokok Ligájában, úgy gondolom, utóbbinak a játékoskerete is erősebb.”

Dzsudzsák ugyanakkor hozzátette: a szerződésről egyelőre semmi konkrétumot nem tud, így június 28-án várhatóan ismét Eindhovenben jelentkezik edzésre.

A 26-szoros válogatott szélső 2004-ben a Debrecen színeiben mutatkozott be a magyar bajnokságban, majd 2008 januárjában leigazolta a holland alakulat, ahol hamar alapember, később pedig már közönségkedvenc lett. Az elmúlt szezonban csapata egyik legjobbja volt, összesen 14 gólt szerzett.

A futballista kitért a magyar válogatottnak Németországtól (0-3) és Hollandiától elszenvedett vereségére is, a múlt szombati, amszterdami 6-1-es kudarcra:

“Minél hamarabb túl kell tennünk magunkat ezen a vereségen. Én is azt mondom, hogy talán hiba volt két ilyen mérkőzést lekötni, ugyanis a keret nagy részének, köztük nekem is, már jó ideje vége volt a bajnokságnak. Ugyanakkor jó érzés volt a gólomnál, hogy senki sem fütyült ki, sőt, néhány eindhoveni drukker még a nevemet is skandálta.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik