Foci

Chelsea: búcsú a veteránoktól

Az angol bajnok nem újít szerződést két tapasztalt futballistájával.

Joe Cole és Michael Ballack a nyáron új munkaadó után nézhet. A 29 esztendős szélső távozása nyílt titok volt, ám a londoni szakvezető, Carlo Ancelotti bizalmát élvező 33 éves belső középpályás úgy tűnt, egy évet mindenképpen marad a Stamford Bridge-en. Cole után angol, Ballack után német klubok érdeklődnek.

Mindkét futballista szerződése lejár június 30-án. A londoniak a válogatottal a világbajnokságra utazó angollal el sem kezdték a tárgyalásokat, a német képviselőivel asztalhoz ültek ugyan, de nem tudtak megegyezni: Ballack kétéves, a klub egy idényre szóló hosszabbítást szeretett volna.

Cole januárban közel állt ahhoz, hogy megújítsák kontraktusát, ám a Chelsea nem volt hajlandó megemelni heti 80 ezer fontos fizetését. A futballistát az Arsenal és a Tottenham is szívesen szerződtetné, a The Guardian úgy tudja, jelen állás szerint a Spurs élvez némi előnyt.

Angol kollegájával ellentétben Ballack számára duplán volt peches a későtavasz. Előbb a ghánai Kevin-Prince Boateng belépője vetett véget világbajnoki álmainak, majd a klub is megszakította a tárgyalásokat.

A középpályás iránt a Bajnokok Ligájában induló német ezüstérmes Schalke érdeklődik, Gelsenkirchenben ismét együtt dolgozhatna régi müncheni edzőjével, Felix Magath-tal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik