Foci

Pedro meghosszabbítja szerződését

A Barcelona fiatal támadója 2015-ig a katalánoké.

A gránátvörös-kék klub igyekszik magához láncolni értékeit, a vezetőség anyagilag lényegesen kedvezőbb, négyéves megállapodást ajánl fiatal játékosának. Pedro Rodriguez 2009 augusztusában írta alá első profi szerződését a katalánoknál, idei remeklése viszont gyors lépésre késztette az egyesületet.

A futballista az AS értesülései szerint szerdán alákanyarintja a kontraktus meghosszabbítását: ennek nyomán a fizetése jelentősen emelkedni fog, míg a kivásárlási ára 75-90 millió euróra nőhet (ez nyilván inkább érzelmi a Barca részéről). A gyors módosítást sokan Joan Laporta elnöki kampány-mutatványának (is) tartják, hisz a regnáló első embernek igen komoly kihívója akadt egykori segítője, Sandro Rosell személyében.

Pedro a futballtörténelem első olyan játékosa, aki egy éven belül hat különböző sorozatban is eredményesnek bizonyult; egy év alatt rengeteget fejlődött úgy a gólérzékenység, mint a terhelhetőség terén is. Előrelépésének köszönhetően tagja lett a világbajnokságra készülő spanyol válogatott szűk, 23-as keretének is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik