Foci

Matthäus: ez kevés lesz, Németország!

A volt magyar szövetségi kapitány már a torna előtt leírja honfitársait.
Kapcsolódó cikkek

Az 1990-es világbajnok német válogatott csapatkapitánya szerint a jelenlegi kerettel kapcsolatos elvárásoknak aligha van valóságalapjuk. Lothar Matthaus szerint a fő riválisokkal ellentétben a német csapatból hiányoznak az igazi egyéniségek, a vezérek hiányát a fiatal tehetségek nem tudják pótolni.

„Az elvárások nagyok Németországban, ám a többi csapat 2006 óta jelentősen megerősödött. A német csapatból viszont hiányoznak a briliáns személyiségek, akik egy meccset egyedül is eldönthetnek. Mindez már tart egy ideje” – nyilatkozta Matthaus a FIFA hivatalos oldalán.

„Ettől függetlenül a csapat iránti tisztelet megmaradt, s ez az – a csapatszellemmel karöltve – ami nagyon veszélyessé teheti a Nationalelfet. A német csapatnak legalább a negyeddöntőig el kell jutnia. Onnan viszont már többismeretlenes az egyenlet.”

Az egykori német válogatott szakember azt is elárulta, kiket vár a torna legutolsó fázisába.
„Persze, az Európa-bajnok spanyolok, a Konföderáció-kupát és a Copa Américát megnyerő Brazília, illetve Argentína a legesélyesebb a végső győzelemre. Ez a három csapat rendelkezik a legjobb játékosok nagy többségével. A hollandoknak is kiváló futballistáik vannak, de valahogy ők 1974 és 1978 óta nem tudnak nagyot alakítani a vb-ken. Klasszisaik sokszor öncélúan játszanak, s ez rendszerint a csapat vereségével jár.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik