Foci

Gera csapattársa lett az Arsenal sztárja

A dél-afrikai világbajnokságra készülő svájci Philippe Senderos ingyen érkezik a Fulhamhez, három évre írt alá.

A svájci válogatottal épp a világbajnokságra készülő középső védő az elmúlt időben kiesett Arséne Wenger kegyeiből, így miután lejárt a szerződése a váltás mellett döntött. Egy másik londoni csapat, nevezetesen a Gera Zoltán is soraiban tudó Fulham is bejelentkezett érte, Philippe Senderos pedig örömmel írt alá az Európa Liga-finalista együtteshez.

“Örülök, hogy pont akkor csatlakozhatom a csapathoz, amikor az története legjobb formájában van” – nyilatkozta Senderos a Fulham hivatalos honlapjának Dél-Afrikából.

“Senderos az a játékos, akit nagyon régóta, már a 2002-es U17-es világbajnokság óta figyelek. Elképesztően kemény védő, akinek az odaadása és a munkamorálja is pazar. Nagyon boldog vagyok, hogy a következő szezontól vele dolgozhatok együtt” – lelkendezett Roy Hodgson, a Falusiak trénere.

A hat nyelven beszélő 25 éves játékos 2003-ban szerződött a Servette együttesétől az Ágyúsokhoz, a londoniak azonban előbb a Milannak, majd az Evertonnak is kölcsönadták mielőtt lejárt volna a szerződése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik