Foci

Blatter: intő jel volt a vasárnapi pánik

A pénteken kezdődő világbajnokság szervezőinek figyelmeztetésként szolgált a vasárnapi incidens Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint.

“Mint egy ébresztőóra, úgy szólt. Ilyen nem fordulhat elő egyetlen világbajnoki meccsen sem” – hangsúlyozta a sajnálatos esemény után Blatter.

Vasárnap, a Johannesburg közelében lévő Makhulong Stadionban a Nigéria-Koreai NDK felkészülési mérkőzés alatt pánik tört ki. A találkozó megkezdése után a rendőrség bezáratta a kapukat, a kinnrekedt több ezer szurkoló azonban be akarta azokat törni, ekkor alakult ki a tumultus, amelyben többen is a földre kerültek. Az incidens miatt néhány percre a játékot is megállították, végül azonban be tudták fejezni a meccset, amelyet az afrikai csapat nyert meg 3-1-re. Tizenöten megsérültek, közülük egy rendőr súlyosan. A vb biztonsági szolgálata nem volt ott a helyszínen, mondván: ez egy barátságos mérkőzés, és nem a FIFA égisze alatt rendezték.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára kijelentette: biztosnak kell lenni abban, hogy a vb-stadionoknál a mostaninál jobban fognak dolgozni a rendőrök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik