Foci

Benítez válthatja Mourinhót az Inter élén

Egyre valószínűbb, hogy Rafael Benítez váltja a Bajnokok Ligája-győztes Internazionale labdarúgócsapatának élén a Real Madridhoz távozott Jose Mourinhót.

A La Gazetta dello Sport című lap úgy tudja, a jelenleg Szardínián nyaraló spanyol edző a lehető leghamarabb találkozik a milánói klub vezetőivel, hogy megállapodjanak az együttműködés részleteiről. A szerződés aláírására akár már kedden sor kerülhet.

Az Inter elöljáró két ok miatt is ideális jelöltnek tartják az 50 éves Benítezt. Először is nyert már komoly címeket és tud bánni a sztárjátékosokkal, másrészt Mourinhóéhoz hasonló játékfelfogást képvisel, így nem lesz szükség destabilizáló nagy taktikai változtatásokra a csapatnál.

Benítez múlt csütörtökön jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a Liverpool labdarúgócsapatától. Az angol sajtó úgy értesült, hogy hárommillió fontos (egymilliárd forintos) végkielégítéssel köszön el, mivel eredeti szerződése 2014-ig szólt. A La Gazzetta dello Sport pénteken arról számolt be, hogy a milánói klub három évre szóló szerződést kínál neki, szezononként 5,5 millió eurós fizetéssel.

Ajánlott videó