Foci

Elia marad Hamburgban

A holland világossá tette, esze ágában sincs elköltözni Észak-Németországból.

A Hamburg játékosa, Eljero Elia idén nem hagyja el az északi együttest annak ellenére, hogy rengeteg ajánlattal kecsegtetik. A közelmúltban a Juventus hangoztatta, hogy szeretné megszerezni a trükkös szélsőt, ám úgy tűnik, hiába – a vb-re is utazó 23 éves labdarúgó a következő évet még a fejlődésnek szánja.

„Csak a lapokból értesültem a Juventus érdeklődéséről, ám ettől függetlenül már korábban úgy döntöttem, hogy maradok a HSV-nél” – árulta el a Bildnek nyilatkozó holland. „Az elmúlt idény nem úgy alakult, ahogy elterveztem. A rajt jól sikerült, de a mainzi Noveszki belépője után több meccset is kihagytam, s utána nem sikerült a korábbi szinten játszanom.”

A futballista mindvégig fájdalmakra panaszkodott, s a kettős terhelés – a hamburgiak az Európa Ligában vitézkedtek, az elődöntőig jutottak – miatt csapata elmaradt az élmezőnytől.
„Idén lényegesen jobb lesz a fizikai állapotunk, hisz nem jutottunk ki a nemzetközi porondra. Épp ezért, biztos vagyok benne, hogy a dobogós helyekért harcolhatunk. Van még mit tanulnom, s alig várom, hogy elkezdődjön az új szezon.”

A 2009-es év holland tehetségének választott futballista tavaly a Twente együttesétől 8.5 millió euróért érkezett a németekhez, 23 mérkőzésen öt gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik