Foci

Egymáshoz közeledik Benitez és az Inter

A spanyol szakvezető meggondolta magát – elhagyná a Liverpoolt. Az Inter lesi az alkalmat.

A kedd jókora fordulatot hozott Rafa Benitez sorsában: a Liverpool spanyol vezetőedzője ugyanis nemtetszéssel fogadta a klub gyakorlatilag nullával egyenlő erősítési terveit, és meglebegtette lemondását. A felek késő este már a várható elválásról tárgyaltak, a távozásáért cserébe a szakember engedne a jussából.

Benitez éves fizetésének – ötmillió font a gázsija – javarészéről lemondana, s bár további négy évig szerződés köti az angolokhoz, beérné hárommilliós végkielégítéssel. A SkySports szerint az idei évet végigszenvedő spanyolnál akkor telt be a pohár, amikor Martin Broughton klubelnök elétette azt a summát, amiből idén nyáron gazdálkodhat.

A nyilvánvalóan kicsiny összegből a csapatot nem lehet megerősíteni, eszerint a Bajnokok Ligájáról is lemaradó Liverpoolra jövőre is vegetálás vár – akárcsak idén. Az Inter mindenesetre jelezte, hogy amennyiben Benitez munka nélkül marad, náluk egy kispad van gazda nélkül; s az olaszok nagyvonalúságát jelzi, hogy a mester mellett segítője, Sammy Lee is megmaradhatna pozíciójában.

Az Inter-Benitez közeledést elősegítette az is, hogy Fabio Capello angol szövetségi kapitány kedden bejelentette, további két évvel, 2012-ig megtoldja szerződését – az Inter így lemaradt a nagy taktikusról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik