Foci

Rossi Firenzében vigasztalódhat

A vb-ről lemaradó olasz támadónak segédkezet nyújtana a Fiorentina.

A tavasszal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében szereplő, jövőre azonban az európai porondon nem érdekelt Fiorentina igyekszik megerősíteni keretét, a toszkánok olasz válogatottat csábítanának az Artemio Franchi stadionba. A Villarreal támadója, az idén gyengébb szezont záró Giuseppe Rossi a Viola kiszemeltje.

Rossi idén nem csillogott úgy, ahogy azt tőle Spanyolországban megszokták, tíz góllal zárt. A futballista formáját Marcello Lippi szövetségi kapitány is észlelte, és az amerikai születésű olasz áldozatul esett a keddi kerethirdetésnek: nem utazhat Dél-Afrikába.

A Tuttomercatoweb.it ugyanakkor úgy értesült, a Manchester United és a Parma egykori labdarúgóját, ha az olasz válogatottba nem is, Olaszországba tárt karokkal várják – a Fiorentina sportigazgatója, Pantaleo Corvino elárulta, hogy szeretnék megszerezni a 23 éves futballistát.

Mivel nem szerepel a világbajnokságon, Rossi értéke valamelyest csökkenhet, így a Fiorentina akár 13 millió euróért is megszerezheti. A spanyol bajnokságban 91 mérkőzésen 33 gólt szerző támadót korábban a Juventus és a Napoli is szerette volna leigazolni, tavaly azonban a Villarreal még 20 milliót kért érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik