Foci

Befolyásolják a tőzsdét az angol fociválogatott eredményei

Hatással lehet a londoni értéktőzsdére az angol fociválogatott szereplése, derül ki egy brit tanulmányból.

A kutatók szerint a tíz nap múlva kezdődő dél-afrikai világbajnokságon pályára lépő angolok szereplése kifejezetten befolyásolhatja az árfolyamokat. Megvizsgálták a kapcsolatot a válogatott eredményei és az FTSE 100 index, vagyis a vezető részvények tőzsdei mutatója között, és úgy találták, hogy az index rendszerint felfelé megy, ha a csapat nyer, és esik, ha a válogatott döntetlen játszik vagy veszít.

A csoport egyik vezetője, Robert Hudson professzor szerint “a brókerek, mint mindenki más, búskomorrá válhatnak, ha például az angolok kikapnak a foci világbajnokságon”.

John Ashton, a bangori egyetem üzleti iskolájának tanára szerint, ha “a mostani vébén az angolok hamar kiesnének, akkor az egy jó nap lenne azoknak, akik eredményes üzleteket keresnek, és olcsón akarnak papírokat venni. Az angolok kiesése negatív hatást gyakorolhatna az alkohol, a média, a sportruházati valamint a szabadidő iparra.”

A dél-afrikai világbajnokságon egyébként Anglia az Egyesült Államokkal, Algériával és Szlovéniával játszik a G-csoportban.

Ajánlott videó