Foci

Bemutatták José Mourinhót Madridban

Mintha magas állami pozíciót foglalna el, akkora csinnadrattával és médiakörítéssel iktatták be hétfő kora délután a portugált.

Az olasz bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-első Internazionalétól érkezett portugál szakember bemutatását lépésről lépésre követve egyenes közvetítésben számolt be a Marca, a legnépszerűbb spanyol sportnapilap internetes oldala, amely már 45 perccel a “koronázási ünnep” 13 órai kezdete előtt bejelentkezett a királyi gárda otthonából, a Santiago Bernabéu Stadion sajtóterméből. A trénerre, akit – négy biztonsági őr gyűrűjében – Jorge Valdano sportigazgató kísért a ceremónia színhelyére, számos külföldi újságíró, köztük is főleg portugál zsurnaliszták voltak kíváncsiak, nem volt jelen az eseményen ugyanakkor Florentino Pérez, a fővárosi klub elnöke.

Mourinho – televíziós kamerák kereszttüzében, fotósok hada előtt – székfoglalóját azzal indította, hogy nem érez magán nyomást, amiért a világ egyik legpatinásabb labdarúgóklubjánál dolgozhat.

A könnyed hangvételt végig megtartva, Mourinho kijelentette: “Név szerint nem akarok játékosokról beszélni, mert ha én a Real edzőjeként bárkit is megnevezek, annak a futballistának az ára azonnal feljebb szökik 10 millióval.” Majd általánosságban szólva azt mondta, alapvetően elégedett az elmúlt idényben szerepelt kerettel, egyúttal pedig hozzátette: “nincs szükségünk drámai változtatásokra, csak három vagy négy labdarúgó kell a csapatjáték ideálissá tételéhez”.

“Tisztelem az elődöm, Pellegrini által itt elvégzett munkát, remélem, jó csapatot talál magának, de nem akarok a múltról beszélni. Sok illúzióval, bizakodva és büszkén érkeztem ide, a célom, hogy egy nagy Realt hozzak létre. Ez a klub egy unikum, s hiszem, hogy a szerződésem szerinti négy év elegendő a sikerekre. Cristiano Ronaldo nagyon fontos játékos, de ő is része a nagy egésznek, mert nem az egyének, hanem a csapat egésze a fontos. Ezzel együtt Cristiano Ronaldo győztes típus, és én szeretem a győzteseket” – jelentette ki az egykor tolmácsként dolgozó Mourinho, aki a kérdésekre négy nyelven, spanyolul, olaszul, portugálul és angolul válaszolt.

“Azt nem ígérhetem meg, hogy azonnal megnyerjük a Bajnokok Ligáját, a futball az futball, de azt leszögezhetem, hogy a legfontosabb számunkra a BL, amelyben az utóbbi éveket tekintve hihetetlenül negatív a Real történelme” – zárta az egyórás sajtótájékoztatót a Real Madrid új vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik