Foci

Leszólták a magyar válogatottat a német lapok is

Magyarország "udvarias" ellenfél volt - fogalmaztak a vasárnapi német lapok.

A budapesti, barátságos mérkőzés kapcsán ez volt a magyar futball válogatott játékával kapcsolatos leghízelgőbb vélemény.

Pedig a szombati találkozó előtt érezhető volt egyfajta várakozás azzal kapcsolatban, hogy a Németországban még ma is a világ egyik legjobb labdarúgójaként tisztelt Puskás Ferenc, valamint Hidegkuti, Bozsik és a többiek “örökösei” nagyobb erőkifejtésre késztetik majd a dél-afrikai világbajnokságra készülő német nemzeti tizenegyet. Beszámoltak arról is, hogy a szombatit megelőző, legutóbbi – ráadásul idegenben tartott – barátságos találkozón az akkori szövetségi kapitány, Lothar Mattha:us vezette magyar válogatott 2-0-ra még elpáholta a németeket.

Mindebből – amint azt a vasárnapi lapok írták – mostanra semmi nem maradt, a magyar válogatott minden várakozást alulmúló, rendkívül gyenge ellenfél volt. “Udvarias” partner, de ezen kívül más semmi. Az újságok a magyarok játékát gyengének és ártalmatlannak minősítették, és többre nem is érdemesítették. Mindezen az sem változtatott, hogy szinte kivétel nélkül elismerték: a 4. percben megadott tizenegyes érthetetlen, a ZDF közszolgálati televízió jelenlegi szakkommentátora, a korábbi kiváló kapuvédő Oliver Kahn szerint egyenesen vicc volt. A 3-0-ból könnyen lehetett volna 6-0 is, ha Király Gábor az első félidőben nem mentett volna gólnak látszó lövéseket – tették hozzá.

Mindennek alapján az újságok óvakodtak attól, hogy a német válogatott felkészülésének pillanatnyi állására vonatkozóan különösebb következtetéseket vonjanak le. Abban azonban általános volt az egyetértés, hogy a gyenge ellenfél ellenére a mérkőzés hasznos “teszt” volt, amely az edzőtáborozás során begyakorolt technikai elemek kipróbálását szolgálta. A lapok szerint mindenesetre a stuttgarti Sami Khedira jól pótolta a sérülése miatt kiesett Michael Ballackot, az első számú kapuvédőnek jelölt Manuel Neuer a csaknem teljes semmittevés ellenére sem okozott csalódást, és az évek óta csak “titkos fegyvernek” tartott Lukas Podolski a magyarok ellen bizonyította, hogy nem “reménytelen”. És bár a mérkőzés után Joachim Löw szövetségi kapitány meglehetősen elégedetten, illetve derűlátóan nyilatkozott, az újságok szakértői inkább úgy vélekedtek, hogy a budapesti 90 perc után sokkal okosabbak nem lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik