Foci

Kirúgások – gyorsan kopnak az edzők

A Realtól kirakott Pellegrini panaszkodik.

Manuel Pellegrini, a Real Madrid szerdán menesztett vezetőedzője chilei hazatérése után azt mondta, a spanyol futballcsapatoknál gyorsan fogynak a trénerek. “Összesen öt évet dolgoztam Spanyolországban és azt tapasztaltam, hogy az edzők csak kevés időt töltenek egy-egy csapatnál. – fogalmazott Pellegrini. – Ez hiba, amelyet remélem előbb-utóbb kijavítanak. Tudom milyen a Real Madrid, alaposan kiismertem a klubot: a játékosokkal nagyszerű viszonyban voltam, hiszen velük együtt éltem. Hogy mi lesz a jövőben? Egyelőre nem tudom. Mindenesetre, szeretnék dolgozni a következő idényben is.”

A Real Madrid kispadján José Mourinho váltja Pellegrinit, akit szerződésének lejárta előtt egy évvel küldtek el a spanyol fővárosból. A 47 éves portugál szakembert hivatalosan hétfőn mutatják be Madridban.

Mourinho – aki sajtóértesülések szerint négy évre, szezononként 10 millió euróért ír alá a spanyolokhoz – ebben az idényben triplázott az Internazionaléval, miután a bajnokságban, az Olasz Kupában, valamint a Bajnokok Ligájában is győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik