Foci

Essien nem játszhat a világbajnokságon

A vb előtti hetekben nem szerencsés egyszerre Michaelnek és Chelsea-játékosnak lenni.

Alig két héttel azután, hogy csapattársa, a német Michael Ballack sérülése miatt kidőlt, az angol bajnok és kupagyőztes Chelsea másik meghatározó középpályása, a ghánai Michael Essien is szomorú hírekkel szembesült: térdsérülése nem a remélt ütemben gyógyul, ezért az orvosok tanácsára lemondta vb-szereplését.

A ghánai középpályás még januárban, az Afrika Kupa előtt sérült meg, s azóta meg-megpróbálkozott a visszatéréssel, de kevés sikerrel. A legutóbbi vizsgálatok után pedig megszületett a Chelsea és a ghánai szövetség közös verdiktje – a futballista kihagyja a nyári tornát.

„A Chelsea FC és a ghánai szövetség orvosi stábjának közreműködésével végrehajtott vizsgálatok kimutatták, hogy a labdarúgó július vége előtt nem léphet pályára. A ghánai szövetség ezúton is szeretne neki problémamentes felépülést kívánni” – állt az afrikaiak közleményében.

Essien második világbajnokságára készült, négy éve Németországban a ghánaiak továbbjutottak a későbbi aranyérmes olaszok mellett az amerikaiakat és a cseheket felvonultató csoportjukból, ám a tizenhat között nem bírtak Brazíliával. Dél-Afrikában a németek, illetve a szerbek és az ausztrálok várnak rájuk a D csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik