Foci

Amerikában nyertek a csehek

A vb-szereplő Egyesült Államok otthonában kapott ki a csehektől.

East Hartfordban a fiatalításon áteső csehek 4-2-re lelépték a vb-re felkészülő amerikaiakat. A találkozó első felében inkább a házigazdák játszottak fölényben, ám a hazaiak részéről remeklő Edu góljára Sivok a szünet előtt válaszolt. A házigazdák a második félidőre öt helyen is változtattak, ezt az európaiak ki is használták.

Polak góljára Herculez Gomez ugyan válaszolt, ám a hajrában Fenin, majd a nagy cseh reménység, Tomas Necid is betalált. A mindvégig tartalékos – Bocanegra, Dempsey, Altidore, és Donovan sem játszott – amerikaiak részéről Edu mellett Beasley (képünk) és Holden nyújtott többletet. Az amerikaiak szombaton a törökökkel is megmérkőznek, míg június 5-én az ausztrálok ellen zárják a felkészülést.

Barátságos mérkőzés

Egyesült Államok-Csehország 2-4 (1-1)
East Hartford, Rentschler Field, 36 218 néző.
Gól: Edu (17.), Gomez (65.), illetve Sivok (44.), Polak (58.), Fenin (77.), Necid (90.)
USA: Guzan – Cherundolo, Onyewu (Bedoya, 65.), Goodson, Bornstein (Pearce, 46.) – Holden, Torres (Kljestan, 46.), Maurice Edu, Beasley (Rogers, 46.) – Eddie Johnson (Ching, 46.), Buddle (Gomez, 46.)
Csehország: Cech – Kusnir, Rajnoch, Sivok, Sionko (Moravek, 85.) – Polak (Holek, 90.), Pudil, Plasil (Limbersky, 90.), Hübschman – Fenin (Cerny, 78.), Lafata (Necid, 67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik