Foci

Fölépült a fejbe lőtt focista

Fejbe lőtték, az orvosok lemondtak róla, de ő túlélte és mára fölépült.

Rövid időre hazatért szülővárosába, Itauguába Salvador Cabanas paraguayi válogatott labdarúgó, akit január 25-én fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban. A 29 éves futballistát az elmúlt időszakban egy Buenos Aires-i klinikán kezelték, melyre az egy hétre tervezett hazalátogatása után visszamegy majd. Állapota gyorsan javul, március közepén már arról számolt be, hogy csaknem teljesen meggyógyult, és hamarosan visszatér a pályára.

A játékosról korábban szinte lemondtak az orvosok, ám ő – kisebbfajta csodaként – visszanyerte öntudatát, fokozatosan erősödött, s egy ideje már teljes felépülésével kecsegtetnek a szakemberek. Ugyanakkor a koponyájába fúródott golyót nem veszik ki, mivel annak eltávolítása túlságosan is nagy kockázattal járna.

Paraguay válogatottjának vezére – aki légiósként a mexikói America futballistája – klubja színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores Kupában. A gyilkossági kísérletet megelőzően a nyári világbajnokságra készült, a selejtezősorozatban hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt. A vb-re utazó csapatba nem kerülhetett be, a paraguayi szövetség azonban fontolgatja, hogy a bővebb delegáció tagjaként kiviszi őt Dél-Afrikába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik