Foci

Ezt a meccset mindenki ellen megnyerte a Bayern München

Hiába csábították a világ leggazdagabb csapatai Ribéryt, a francia világsztárt megtartotta a Bayern München.

Alig néhány órával a Bajnokok Ligája döntőjében az olasz Internazionale együttesétől elszenvedett vereség után a Bayern München hivatalosan bejelentette, hogy Franck Ribéry 2015-ig a bajoroké marad. A klub honlapján vasárnap nyilvánosságra hozott közlemény szerint a francia válogatott kiváló középpályásával öt évre szóló, 2015. június 30-ig érvényben lévő szerződést kötöttek. A bejelentés szerint a szerződés aláírására már a szombat esti, madridi döntő előtt sor került, de csak most tették közzé.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke a közleményben hangsúlyozta: a klub rendkívül örül annak, hogy a világ egyik legjobb játékosával sikerült megállapodni szerződésének meghosszabbításáról. Mindez egyben jelzi a Bayern München ambícióit, illetve céljait az elkövetkező évekre – fogalmazott az egykori többszörös válogatott csatár, aki most a bajor klub első számú vezetője.

Franck Ribéry 2007-ben 25 millió euróért az Olympique Marseille együttesétől került a müncheniekhez, és szerződése eredetileg 2011-ig szólt. A francia sztár az elmúlt időszakban a Bayern egyik oszlopa volt, de játékát több sérülés is megzavarta. Közben olyan hírek terjedtek el, hogy nem egy tekintélyes európai klub is meg akarja szerezni őt, és ezek között a Real Madridot és a Barcelonát is említették.

Szakértők úgy vélik, a 2015-ig szóló hosszabbítás mindenképpen nagy siker a bajor csapat számára. Általános megítélés szerint ugyanis Ribéry elsősorban a holland Arjen Robbennel, továbbá Bastian Schweinsteigerrel olyan hármast alkothat, amelyhez hasonlóval más európai nagycsapat nemigen büszkélkedhet.

A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra. A vasárnapi német sajtó szerint ugyanakkor Ribéry fizetése évi nettó 10,5 millió euró lesz, ami rekordnak számít a Bayern München történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik