Foci

Bayern München – Internazionale BL döntő ma este

A Bayern ötödször, vagy az Internazionale harmadszor? Ez a madridi finálé nagy kérdése.

José Mourinho, az Inter trénere azt mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, hogy gyorsabban ver majd a szíve a nagy összecsapás előtt, míg Louis van Gaal komoly elismeréssel beszélt kollégájáról, kiemelve, hogy a Bayern az olasz bajnok eddigi játékával ellentétben inkább a támadásokban fog majd jeleskedni a Santiago Bernabeu Stadionban.

“Ami igazán naggyá tesz egy játékost, az az, hogy teher és nyomás alatt is képes a kiugró teljesítményre, ezt várom a játékosaimtól. Ez egy különleges meccs lesz egy különleges klub, egy különleges klubelnök és egy különleges szurkolótábor életében, pláne azért, mert drukkereink nagy része nem is élt még, amikor az Internazionale utoljára BEK-et nyert (1965). A Bayernnek meg gratulálok azért, amit ebben az idényben elért, egy nagy döntő lesz a két csapat összecsapása, azé a két csapaté, amelyek idén valóban a legjobbak voltak Európában. Szombaton majd felkelek és azt gondolom: jé, hamarosan a BL-döntőben lesz jelenésünk – a szívem biztosan hevesen ver majd!” – nyilatkozta Mourinho.

Louis van Gaal kollégájához hasonlóan szintén elismerően beszélt az ellenfélről és annak tréneréről.

“Hogy Mourinho generációja legjobb edzője? Igen, hisz tíz évvel fiatalabb nálam (nevet)! Óriási fegyvertény, hogy az Inter elbúcsúztatta a Chelsea-t és a Barcelonát, akik egy külön kategóriát képviselnek a futballban. Egy edzőnek mindig a győzelmet kell megcéloznia, és Josénak sikerült is, kiváló taktikával fűszerezve. Az én filozófiám a támadás, az övé defenzívebb, de vannak játékosai, akik képesek a nagy meccseket eldönteni. A nyomás egyre csak nő rajtunk és ellenfelünkön is- aki ezt jobban fel tudja dolgozni, az győztesen kerülhet ki a csatából” – nyilatkozta a holland szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik