Foci

Csőd közelében a Barcelona

A barcelonai elnökválasztás egyik esélyese, Sandro Rosell szerint a katalánok túlköltekezték magukat.

A Barcelona nyáron elnököt választ, s az egyik jelentkező, Sandro Rosell máris megkongatta a vészharangot. Rosell szerint a gránátvörös-kékek közel félmilliárd eurós tartozása aggasztó, s a jelenlegi vezetés tovább szórja a pénzt, hisz David Villa 40 millió körüli megszerzését követően még ennél is többet fizetne Cesc Fabregasért.

A hét éve még a regnáló elnök, Joan Laporta stábját vezető üzletember szerint a jelenlegi tempó tarthatatlan, s a klub könnyen nehéz helyzetbe kerülhet, amennyiben a realitás talajáról elrugaszkodva folytatja üzleti politikáját.

A Barcelonának már tavaly is kimagaslóan nagyok voltak a tartozásai, ám Laportáék erre még rátromfoltak Zlatan Ibrahimovic-, vagy épp a később használhatatlannak bizonyuló Dmito Csirginszkij megvásárlásával. A katalánok Fabregasért 50 millió eurót kínálnak az Arsenalnak.

„Nagyon óvatosan kell költekeznünk, a klub gazdasági szempontból a tönk szélére sodródott” – állította Rosell egy sajtótájékoztatón. „Óriási a tartozás összege. A csapatot ugyan évről évre erősíteni kell, de ez nem mehet a működés rovására. Akár a túlélés lehet a tét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik