Foci

Torres is kell(ene) a Barcelonának

Újabb sztárjátékost igazolhat a katalán klub.

A brit sportsajtó szerint a spanyol futballbajnok FC Barcelona kivetette hálóját a Liverpool csatárára, Fernando Torresre, jóllehet a szigetországi klub cáfolta, hogy bármilyen ajánlat is lenne az Európa-bajnok spanyol játékosért a katalán klubtól.

A hír alig egy nappal az után röppent fel, hogy a kontinenselső spanyol nemzeti együttes másik rendkívül gólerős támadója, David Villa – 40 millió euró fejében odahagyva a Valenciát – hivatalosan is a Barca futballistája lett.

Torres távozási szándékáról időről időre cikkezik a brit média, főleg azzal összefüggésben, hogy a Liverpoollal, ahová 2007-ben érkezett, még nem nyert komoly trófeát, és a csatár nem egyszer nyilatkozott már úgy, hogy odébbáll, ha nem erősítik meg az együttest. A Barcelona előtt a Premier League több csapatával is “összehozták” őt, így a friss bajnok Chelsea-vel és a Manchester Cityvel.

A Daily Mirror csütörtökön viszont azt írta, hogy a 26 éves játékos a dél-afrikai vb után elhagyja Angliát, és a Barca futballistájaként folytatja tovább pályafutását. A The Sun című bulvárlap már az eladási árát is tudni vélte: eszerint 81 millió eurónak megfelelő fontmennyiségért cserélhet klubot a spanyol csatár.

A Liverpool egyik – meg nem nevezett – szóvivője viszont azonnal cáfolt, s a spanyol hírügynökségnek azt mondta, hogy játékosukért semmilyen ajánlatot nem kaptak a Barcelonától. Torres maradását befolyásolhatja, hogy a szintén spanyol vezetőedzővel, Rafael Benítezzel mi lesz. A mester az utóbbi napokban határozottan cáfolta, hogy távozni szándékozna a Liverpooltól, amellyel amúgy érdemi sikert nem ért el ebben az idényben, s az angol bajnokságban is be kellett érnie a hetedik hellyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik