Foci

Gera: nekem kell lépnem

Gera Zoltán úgy véli, ha vissza szeretne kerülni a válogatottba, neki kell lépnie, mert Erwin Koeman szövetségi kapitány már jelezte: van helye az együttesben.

“Zavar a jelenlegi helyzet, és nem esik jól, hogy sokan támadják Koemant, amiért nem szerepelek a nemzeti csapatban – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a 31 éves játékos. – Én mondtam le a válogatottságot, de a szezon közben nem akartam ezzel foglalkozni. A nyári szünetben átgondolom a történteket, s ha úgy döntök, hogy visszajönnék, akkor megteszem a szükséges lépéseket.”

Gera hozzátette, nem bánta meg, hogy a dánok elleni, utolsó világbajnoki selejtező előtt távozott a magyar csapattól, ugyanakkor hangsúlyozta: nem haragból tette, s emberileg semmi problémája nincsen a holland szövetségi kapitánnyal.

Mint ismert, Gera pazar formát mutatott idén, elévülhetetlen érdemeket szerezve abban, hogy a Fulham bejutott az Európa Liga fináléjába. Honfitársunk végigjátszotta a döntőt, melyen az Atlético Madrid Diego Forlán hosszabbításos góljával hódította el a trófeát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik