Foci

Meneszti edzőjét a Real Madrid

A madridiaknál szerdán véget érhet Manuel Pellegrini egyéves regnálása.

A Real Madrid szerda esti vezetőségi ülésén menesztik Manuel Pellegrini szakvezetőt – állítja a Marca. A madridi sportlap szerint a tavaly nyáron játékosokra 250 millió eurót költő Florentino Perez klubelnök kudarcként ítélte meg az elmúlt idényt. Tény, hogy a madridiak érem nélkül zártak, legfontosabb találkozóikon pedig rendre alulmaradtak.

A vesszőfutás a szerény Alcorcon elleni kupatalálkozóval vette kezdetét. A kiscsapat elleni 0-4 után a szintén nem világverő Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-búcsú (0-1, 1-1), illetve a Barcelona elleni idegenben és hazai környezetben elvesztett bajnoki találkozók (0-1, 0-2) megpecsételték a chilei szakvezető sorsát. Perez és Jorge Valdano sportigazgató bizalma megrendült, s ennek csakis edzőváltás lehetett a végeredménye.

Szerdán a klub elöljárói megvitatják Pellegrini teljesítményét, ám a játékosok és az edzői stáb többi munkatársának tevékenységét is értékelik. A spanyol lapok valószínűsítik, hogy a megbeszélés után még szerda este bejelentik a chilei szakvezető menesztését – Pellegrini négymilliós végkielégítéssel távozhat.

A spanyol források elsősorban az Interrel duplázó, valamint a BL döntőjébe jutó Jose Mourinho érkezését valószínűsítik, ám azt sem zárják ki, hogy a Liverpool menedzsere, Rafa Benítez, esetleg az angol válogatottat edző Fabio Capello (harmadszor) kerül a patinás klub élére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik