Foci

Magyarellenességgel vádolják a Fradi egyik legjobbját

Egy délvidéki magyar igen komoly vádakat fogalmazott meg egy levélben Djordje Tutoricsról.

A Ferencváros Szurkolók Szövetségének honlapja, az fszsz.hu a hétfői napon közölt egy levelet, melyet egy délvidéki magyar írt. A levélíró elárulta, Djordje Tutorics, a Ferencváros szerb labdarúgója a 90-es évek elején Szabadkán magyarellenes tetteket hajtott végre: verte, pocskondiázta a vajdasági magyarokat.

A 27 éves Tutorics korábban eképpen nyilatkozott az FTC Baráti Kör hivatalos honlapjának:

„Én már Szabadkán születtem, a szüleim azonban Boszniából települtek oda. Gyerekkoromban úgy éltem, mint minden gyerek, az iskola mellett a futball töltötte ki az időmet. Magyar barátaim is voltak, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot, sőt a feleségem is félig magyar. Mi nem éreztünk soha nemzetiségi problémákat.”

Berki Krisztián, az FTC vezérigazgatója felháborítónak találta a levél tartalmát.

“Felháborítónak tartom, hogy manapság névtelenül bárki előállhat ilyen súlyos vádakkal úgy, hogy nem tudja bizonyítani annak valóságtartalmát, és ezzel nem csak a klubnak okoz károkat, de a játékost is támadja. Tutorics a pályán nyújtott teljesítményével 110%-ban bebizonyította elhivatottságát, így személye megkérdőjelezhetetlen számomra. Álljon elém bizonyítékokkal az, aki ezeket a vádakat terjeszti” – idézi Berkit az ftc.hu.

Az ügy pikantériája, hogy a játékos épp szerződést hosszabbítana a klubbal.

Bővebben:
Levél Délvidékről (fszsz.hu)
Sokak kedvence volt egykor, sokak kedvence ma: beszélgetés Zoran Kunticcsal és Djordje Tutoriccsal (ftcbaratikor.hu)
“Tutoric a Fradiban képzeli el a jövőjét, bizonyítékok nélkül ne vádaskodjanak” (ftc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik