Foci

Boateng nem akart rosszat

Bocsánatot kért a ghánai játékos, akinek kíméletlenbelépője miatt Ballack kihagyja a világbajnokságot.

Kevin-Prince Boateng, akinek szombati durva belépője nyomán Michael Ballack nem vehet részt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, azt állítja, az elhibázott szerelésnél nem akart szándékosan rosszat a német válogatott csapatkapitányának.

“Nem tehetek mást, mint hogy bocsánatot kérek. Elkéstem a belépőnél, és telibe találtam Ballackot, nagyon buta megmozdulás volt. Kétszer elnézést kértem tőle a pályán, a mostanival együtt ez már három. Sajnálom, ami történt, nem vezérelt semmilyen rossz szándék” – fogalmazott egy német internetes oldalon a Portsmouth futballistája a Chelsea elleni angol kupadöntőn történt szabálytalanság körülményeiről.

Németországban megoszlottak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a 23 éves ghánai játékos szándékosan okozott-e sérülést a német nemzeti együttes alapemberének, de a többség az igenre hajlott, különös tekintettel arra, hogy ghánaiak a németek csoportellenfelei a június 11-én kezdődő világbajnokságon. Az eset további érdekessége, hogy Kevin-Prince Boateng féltestvére, Jérome Boatengen, a vb-re készülő német válogatott tagja.

A 33 esztendős Ballack izomszalag-szakadást szenvedett, s jobb bokája is megsérült a londoniak 1-0-s győzelmével véget ért mérkőzésen, így legjobb esetben is csak nyolc hét múlva kezdheti meg az edzéseket.

A 98-szoros válogatott pótlása nagyon nehéz feladat elé állítja Joachim Löw szövetségi kapitányt, aki a sérülés ellenére sem akar teljesen lemondani egyik legjobbja segítségéről. Ami biztos: Ballack most néhány napot együtt tölt csapattársaival a szicíliai edzőtáborban, ahova begipszelt lábbal, mankóval hétfőn már meg is érkezett. Ugyanakkor arról, hogy esetleg a vb-re is kiutazik-e, egyelőre még nem közölt semmit a német szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik