Foci

Új edző érkezett Dárdaiékhoz

Markus Babbel egyéves szerződést kötött a német élvonalból kiesett Hertha BSC-vel.

A fővárosi klub vezetősége a kiesést követően jelezte Friedhelm Funkelnak, hogy a továbbiakban nem tart igényt a szolgálataira, és a következő szezonban egy másik trénerrel kísérlik meg a visszajutást a Bundesligába.

A Hertha BSC menedzsere, Michael Preetz a mindössze 37 éves Markus Babbelt szerette volna leszerződtetni, és az edzői licencet tavasszal megszerző tréner rá is bólintott az ajánlatra. Az egyéves megállapodás automatikusan meghosszabbodik egy újabb évvel, amennyiben a Dárdai Pált is foglalkoztató csapat azonnal visszajut az élvonalba.

Funkel tavaly ősszel váltotta Lucien Favre-t a berliniek kispadján, irányítása alatt hihetetlen gyenge sorozatot produkált a Hertha, és 13 év után elbúcsúzott a Bundesligától. 21 meccsen mindössze 27 pontot szerzett a csapat, ráadásul hazai pályán sorozatban 14 meccsen képtelenek voltak nyerni Dárdaiék.

A játékosként Európa-bajnok Babbel visszavonulását követően a Stuttgartnál segédedzőként kezdte, majd 2008 őszén rábízták a csapatot. Egy évre rá azonban menesztették a VfB vezetői, azóta munkát keresett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik