Foci

Ribery nem játszik a BL-döntőben

A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a bajorok keresetét.

A Bayern München egyik legjobbja, a francia Franck Ribery nélkül játszik az Inter elleni szombati Bajnokok Ligája-döntőben. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ugyanis elutasította a német bajnok keresetét: a müncheniek azt követően fordultak a svájci székhelyű törvényszékhez, hogy az UEFA másodfokon is elítélte a franciát.

Május 22-én a madridi Santiago Bernabeu stadionban így a világ egyik legjobb szélsője legfeljebb nézőként lehet majd jelen. Riberyt még az Olympique Lyon elleni BL-elődöntő első találkozóján kiállították, amiért durván beleszállt a lyoniakat erősítő argentin Lisandro Lopezbe. A visszavágót piros lapja miatt kihagyó futballistát az UEFA fegyelmi bizottsága hárommeccses eltiltással sújtotta, s bár a Bayern fellebbezett, az európai szövetség helybenhagyta a döntést.

Ezt követte a CAS-nál beadott kereset – mint kiderült, a beadvány hasonló eredménnyel zárult.
„A CAS bizottsága elutasította a keresetet, és jóváhagyta az UEFA fegyelmi bizottsága által a Bayern München játékosára, Franck Riberyre kirótt három mérkőzésre szóló eltiltást” – állt a bíróság közleményében. „Ennek következményeként a játékos nem léphet pályára a 2010-es Bajnokok Ligája döntőjében. A határozat okait a CAS a következő napokban közli.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik