Foci

Ismét trófea nélkül maradt a Real Madrid

Pellegrini szerint idén lefektették az alapokat, jövőre Mourinho irányíthat.

Miután a Barcelona a várakozásoknak megfelelően vasárnap begyűjtötte a három pontot a Real Vallodolid ellen, s így megvédte címét a spanyol bajnokságban, eldőlt, hogy a Real Madrid egymás után második idényben megint nem nyert semmit.

A katalánok elképesztő menetelést produkáltak a Primera Divisiónban, ugyanis 99 pontos rekordot állítottak fel. Ez héttel több, mint amennyit az eddigi legjobb, az ősi rivális Real Madrid alakulata termelt az 1996/97-es idényben, ráadásul akkor még 22 csapat játszott a Primera Divisiónban.

Ez a szezon ugyanakkor nem olyan szégyenteljes a királyi gárda számára, mint a tavalyi, amikor messze lemaradva szemlélhette a Barcelona történelmi triplázását. A tavaly nyáron 250 millió euróért megerősített Realnak idén nincs miért szégyenkeznie, elvégre a 96 szerzett pont minden más évben bajnoki címet ért volna, hiszen ez is néggyel jobb a régi csúcsnál.

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a befektetett összeg nincs összhangban a “trófeamentes” teljesítménnyel, még ha ez jórészt a Barcelona parádés szezonjának is köszönhető. Éppen ezért a spanyol sajtó egybehangzó véleménye szerint Manuel Pellegrini vezetőedző állása igencsak bizonytalan, s José Mourinho válthatja őt.

“Nem jó siker nélkül befejezni egy szezont, de szerintem különleges bajnokságot tudhatunk magunk mögött. Sok kritikát kaptunk, de az idő majd bebizonyítja, hogy nem könnyű olyan számokat produkálni, amelyeket elértünk” – mondta a chilei tréner, aki a jövőjéről nem akart nyilatkozni. Hozzátette, az elkövetkező hetek feladata lesz az elemzés, most még nem akar részletesebben beszélni az elmúlt idényről, de annyit előrebocsátott, hogy szerinte az alapokat lerakták, amelyekkel évekig sikeres lehet a csapat. Leszögezte, a Barcelona évekkel ezelőtt megtette ezt, s a katalánok most ennek gyümölcsét aratják le a már kiforrott együttesükkel.

A Real Madrid 2003 óta mindössze két bajnoki címet gyűjtött be: 2007-ben és 2008-ban diadalmaskodott a Primera Divisiónban, míg a nemzetközi porondon sorozatban hat éve a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében búcsúzik a gárda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik