Foci

Világszenzáció! Bírókat vesztegetnének a spanyolok a foci vb-n?

Bundázási szándékkal vádolta Spanyolországot az angol labdarúgó szövetség elnöke.

Az elnök szerint a spanyolok a nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság bíróinak megvesztegetésére készülnek. A súlyos nemzetközi sportdiplomáciai botránnyal fenyegető értesülést a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lap közölte. Az újság birtokába került egy hangfelvétel, amelyen Lord Triesman kijelenti: Spanyolország esetleg kiszáll a 2018-as vb rendezési jogáért folyó versenyből, ha az oroszok segítenek a június-júliusi, dél-afrikai világbajnokság meccseit vezető bírók lefizetésében.

Oroszország nem jutott ki az idei világbajnokságra, viszont Spanyolországgal – és Angliával – egyetemben pályázik a 2018-as vb rendezési jogára. Lord Triesman az angol pályázati bizottság elnöke is. A BBC vasárnapi értesülése szerint az egykori munkáspárti politikus helyzete tarthatatlanná válhat az FA és a pályázati bizottság élén.

Az angol pályázati bizottság vasárnap faxüzenetekben kért elnézést a spanyol és az orosz futballszövetségtől. Az angol szövetség előzőleg bírói úton megpróbálta elérni a sztori közlésének letiltását, ám ez nem sikerült.

A Mail on Sunday írása szerint a 66 éves David Triesman egykori munkatársának, Melissa Jacobsnak fejtette ki feltételezéseit a spanyolok bundázási szándékairól. A 37 éves Jacobs korábban Lord Triesman személyi titkáraként dolgozott, és saját elmondása szerint kapcsolata az előző munkáspárti kormány volt felsőoktatási államtitkárával egy ideig “intim jelleget” öltött.

A nős főrenddel kezdett viszonynak Melissa Jacobs később véget vetett, de “barátok maradtak”. Legutóbb két hete találkoztak egy londoni étteremben, és Lord Triesman akkor mondta bele egy titokban bekapcsolt hangrögzítő mikrofonjába a Mail on Sunday által vasárnap feltárt állításait.

Az FA elnöke a kivonatosan közölt beszélgetésben elmondja egykori barátnőjének, hogy feltételezései szerint a latin-amerikaiak Spanyolországot támogatnák a 2018-as világbajnokság rendezési helyszínéről szóló döntés során, ám ha a spanyolok visszalépnek, miután az oroszok segítettek nekik az idei vb bíróinak lefizetésében, akkor a latin-amerikaiak szavazatait Oroszország kaphatná.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik