Foci

Német diadal Málta ellen

A világbajnokságra készülő németek 3-0-ra legyőzték Máltát.

A német válogatott könnyed diadallal kezdte a vb-felkészülést. Joachim Löw legtöbb futballistája egyéb elfoglaltsága miatt – a Bayern München és a Werder játékosai a német-, míg Michael Ballack az angol kupadöntőre hangol – gyakorlatilag a B-kerettel kezdte el a felkészülést, melynek része volt az aacheni találkozó is.

A Neuer – Beck, A. Friedrich, Tasci, Aogo – Khedira – Trochowski, Kroos – Cacau, Podolski – Kiessling összeállításban kezdő németek csupán az első és a második félidő első negyedóráját pörgették meg.

A kezdők közül a két gólt szerző Cacau és a középpályán tüsténkedő Kroos, míg a kispadról beállók részéről a két gólban is főszerepet vállaló dortmundi Grosskreutz, illetve a védelemnek több stabilitást adó klubtársa, Hummels játszott kifejezetten jól. A vendégek kapuját a Ferencvárost erősítő Justin Haber védte.

Barátságos mérkőzés:
Németország-Málta 3-0 (1-0)
Aachen, Tivoli, 26 ezer néző. Vezette: Hamer (luxemburgi)
Gól: Cacau (16., 58.), Scicluna (öngól, 61.)
Németország: Neuer – Beck (Träsch, 57.), A. Friedrich (Westermann, 72.), Tasci (Hummels, 46.), Aogo (Boateng, 79.) – Khedira (Reinartz, 72.) – Trochowski, Kroos (Grosskreutz, 57.) – Cacau, Podolski – Kiessling
Málta: Haber – A. Muscat, A. Agius, Scicluna, Bajada – Pace (Cilia, 9.), Grima (Woods, 75.) – Briffa, R. Fenech (Failla, 67.) – Cohen – Mifsud (Bogdanovic, 83.)
A németek május 29-én a Puskás Ferenc Stadionban a magyarokkal játszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik