Foci

Bundabotrány: fejenként 100 ezer forint volt az ajánlat

Fejenként 100 ezer forinttal próbálta megvesztegetni a Tatabánya három játékosát a Gyirmót egyik futballistája a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) feljelentése szerint.

Helmeczy László MLSZ-alelnök szerdán a tatabányai városi ügyészségen tett feljelentést vesztegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt a vasárnapi NB II-es bajnoki mérkőzés kapcsán. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint ebben az szerepel, hogy “a Tatabánya három játékosát a 2010. május 9-én lejátszott, Tatabánya-Gyirmót SE labdarugó mérkőzés előtt a Gyirmót egyik játékosa azzal kereste meg, hogy fejenként 100.000 Ft ellenében a mérkőzés eredményét a játékosok úgy befolyásolják, hogy a mérkőzést a Gyirmót SE nyerje meg.”

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség nyomozást rendelt el, melynek teljesítésével a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

A hétfőn kirobbant ügyben Helmeczy sportfegyelmi eljárás megindítását kezdeményezte a fegyelmi bizottság elnökénél, Retteghy Istvánnál. Utóbbi fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárás lefolytatását rendelte el Kiprich Dániellel, a Gyirmót labdarúgójával szemben, egyúttal felfüggesztette a futballista játékjogát, mivel Kollár Dániel és Vass Norbert, a Tatabánya két labdarúgója szerint Kiprich tett ajánlatot nekik. A Gyirmót vezetőedzőjének, a sokszoros válogatott Kiprich Józsefnek a fia visszautasította a vádakat, s szintén feljelentést tett a tatabányai rendőrkapitányságon nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A fegyelmi tárgyalás jövő kedden 13 órakor lesz az MLSZ székházában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik