Foci

Quique Flores: mindkét csapat megérdemelte volna

Az Atletico Madrid fiatal szakvezetője repesett a boldogságtól, ugyanakkor a Fulham csapatát is dicsérte.

Quique Sanchez Flores, az Atletico Madrid vezetőedzője a Fulham elleni győztes Európa Liga-döntő után szuperlatívuszokban beszélt a csapatáról, de azt is hangsúlyozta, hogy a Fulham remek és kemény ellenfélnek bizonyult. A szakember szerint együttese bevonult a történelembe a megnyert trófeával.

„Nagyon elérzékenyültem, hisz kemény idényen vagyunk túl. Adva volt a lehetőség, hogy történelmet csinálhatunk, s ilyen esély ritkán adódik, ám mi éltünk vele” – nyilatkozta a Telecinco tévécsatornának. „Alig találok szavakat. Ezrek sorsa volt a kezünkben, és megcsináltuk. Azok, akik a meccsen buzdítottak minket, csak egy szeletét jelentik a nagy Atlético-családnak. Mi mindannyiukat szerettük volna boldoggá tenni.”

Flores kitért magára a mérkőzésre is, ám elsősorban a kivívott sikerre koncentrált. Akárcsak játékosai, a Sevilla elleni május 19-i spanyol kupadöntőről neki is az a véleménye, hogy „odébb van az még”.
„Egyelőre semmit sem tervezünk. A következő két nap az ünneplésé. Azt hiszem, csak évek múlva dolgozzuk majd fel a sikert, ami nagyon fontos a klub szempontjából. Ez a két nap a játékosokról szól, hagyom őket, hogy kiengedjenek egy kicsit. Büszkévé tettek. Pláne azért, mert a Fulham remek ellenfélnek bizonyult, ha az angolok nyertek volna, ők is joggal örülhetnének.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik