Foci

“Papa, most már tudom, miért vagyunk Atlético-szurkolók”.

A szurkolók mellett a sajtó is odaszúrt a várorsi rivális Realnak az Atléticó EL-győzelmét követően.

A spanyol sajtó általános dicsérettel nagy bajnokoknak nevezte az Atlético Madrid futballistáit, akik 48 éves ínségnek véget vetve európai kupát nyertek a fővárosi klubnak.

Az Európa Liga szerda esti, hamburgi döntőjében a Fulham ellenében hosszabbításban kicsikart 2-1-es győzelem után már az utca népe, legalábbis az Atléticóért szorító több ezer szurkoló is annak örült – túl a sorozat eredményes lezárásán -, hogy végre nem csak a Realról szól a madridi futball, majd csütörtökön egyes lapokban is hasonló értelmű elemzések jelentek meg.

“Ez vigasz lehet a gyerekeknek, akik hétfőn lehajtott fejjel érkeztek az iskolába, a munkásoknak, akik el sem akarták olvasni az újságot a bárban, a gúnyolódó kommentárok kereszttüzében. Ők, akik mindennap szenvedtek, ők érdemlik meg a leginkább a szerdai elégtételt” – írta a katalán sportlap, a Mondo Deportivo.

Az eredménytelenségből, illetve a másodhegedűs szerepből fakadó elkeseredés olyan méreteket öltött az elmúlt években, hogy a klub már saját magát is kigúnyolta a 2001/2002-es idényre érvényes bérletek népszerűsítési kampányában, amikor az egyik reklámban egy kisfiú a kérdésére – Papa, miért vagyunk mi Atlético-szurkolók? – nem kapott választ. A Marca erre reflektálva csütörtökön azzal a főcímmel jelent meg, hogy “Papa, most már tudom, miért vagyunk Atlético-szurkolók”.

A drukkerek a tervek szerint csütörtök délután együtt ünnepelnek a hazatérő játékosokkal, s remélik, a jövő héten a spanyol Király Kupa Sevilla-Atlético szereposztású döntője után is lesz okuk az örömre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik