Foci

Örömünnep Madridban

Az EL-győztes Atléticó-drukkerek üzentek a Real Madridnak.

Szurkolók ezrei lepték el a spanyol főváros központját szerda éjszaka azután, hogy az Atlético Madrid hosszabbításban 2-1-re legyőzte a Fulhamet a labdarúgó Európa Liga hamburgi döntőjében. Az örömittas drukkerek a madridi futballistákat éltették, közülük is elsősorban a két gól szerző uruguayi Diego Forlánt.

A kupadiadallal jelentősen megnőtt az Atlético híveinek önbecsülése, a Real Madrid mögött rendszerint másodhegedűs fővárosi klub ezúttal előtérbe került azzal, hogy az 1962-es KEK-diadal után ismét maradandót alkotott nemzetközi porondon. Nem is maradtak el az üzengetések: az Atlético-szurkolók igyekeztek mindenkiben tudatosítani, hogy csapatuk európai kupát nyert, miközben a jóval nagyobb költségvetéssel működő Realnak már alig maradt esélye trófea begyűjtésére az idényben. Az Atlético ráadásul még egy diadalt arathat, mivel a spanyol Király Kupa döntőjében is pályára lép a jövő héten.

“Sok évet vártunk erre. Természetesen mi voltunk jobbak” – idézte a Neptun szökőkút környékén, az Atlético-hívek kedvelt helyén ünneplők egyikét, Pedrót a francia hírügynökség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik