Foci

Hodgson nem hibáztatja játékosait

A Fulham menedzsere szerint a drámai fordulatok részei a futballnak.

A hét elején Angliában az év legjobb szakvezetőjének megválasztott 62 éves edző úgy véli, csapata minden tőle telhetőt megtett az Atletico Madrid elleni hamburgi döntőben, ám Forlan két gólja a spanyolokat repítette a kupa mellé. Roy Hodgson elárulta, a hosszabbítás második félidejében úgy érzete, büntetők döntenek majd.

„Az Atletico Madrid két támadója remek napot fogott ki, az egész meccs alatt nagyon jók voltak” – összegzett Hodgson a Channel 5-nak. „Minden elismerést megérdemelnek, ám mi is kifejezetten jól futballoztunk. Azt hiszem, nem én voltam az egyedüli, aki azt hitte, hogy tizenegyesek döntenek a végén. Nem így történt, de valljuk be, a büntetőrúgások inkább a lottóra hajaznak, lehet, a futball jobban járt így.”

A Fulham csapatának nincs szégyenkeznivalója, hisz amellett, hogy a döntőben is helytállt, a Hamburg és a Juventus kiverésével igencsak felhívta magára a figyelmet.

„Nem jelenthetem ki elégszer: nagyon büszke vagyok a játékosaimra. A ma estéért is, ami ugyancsak jelezte, mit is képvisel a Fulham. A futballistáink szinte mindvégig az esélytelenek pozíciójából veselkedtek neki a találkozóknak, nem lehetett azt elvárni, hogy végig a képességeik felett teljesítsenek. Szerda este is hátrányból álltak fel, s elég közel voltak az újabb bravúrhoz. Az ilyen kiélezett találkozókat az olyan, különös képességekkel megáldott labdarúgók döntik el, mint amilyen Diego Forlan is. Ahhoz képest, hogy Forlan és Agüero milyen jó játékosok, elég jól megoldottuk az őrzésüket, a baj csak az, hogy ez nem sikerült mindvégig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik