Foci

Gondok az ausztráloknál

Harry Kewell sérülése ellenére helyet kapott az ausztrálok előzetes keretében, és a szövetségi kapitány állítja, a korábban a Liverpoolban is megfordult támadó ott lesz a vb-n.

“Én is hallottam a különböző szóbeszédeket, véleményeket Harry állapotával kapcsolatban, de biztos vagyok abban, hogy a játékos rendbe jön a rajtig. Az orvosi stáb és maga Harry biztosított arról, hogy nem lesz gond” – mondta Pim Verbeek szövetségi kapitány egyik kulcsemberével, a török élvonalbeli Galatasaray alkalmazásában álló Harry Kewell-lel kapcsolatban.

Ausztráliában aggodalomra ad okot a korábban a Liverpoolban is megfordult támadó makacs ágyéksérülése, a szakvezető azonban mindenképpen számít a 31 éves labdarúgóra.

Egyébként nem Kewell az egyetlen a 31 fős, előzetes keretben, aki egészségi gondokkal küzd: Mark Bresciano (Palermo) a hátát, Brett Emerton a térdét, Vince Grella (mindkettő Blackburn) a combját fájlalja, ugyanakkor Verbeek azt reméli, arra számít, hogy Kewellhez hasonlóan a nevezettek is ott lesznek a németek elleni első világbajnoki meccsen, június 13-án.

A szövetétségi kapitányoknak egyébként június 1-ig kell leadniuk a tényleges, 23 fős keretüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik