Foci

Del Bosque is keretet hirdetett

A spanyol szövetségi kapitány harminc játékost jelölt ki a vb-re készülő bő keretébe.

Az Európa-bajnok is kijelölte a dél-afrikai világbajnokságra készülő bő keretét. Vicente del Bosque csapatában nincs különösebb meglepetés, bár a kapusposzton a barcelonai Victor Valdes és a madridi David De Gea jelenléte nem várt húzás. Ám mivel csak hárman utazhatnak a vb-re, valószínű, hogy a duó egyik tagja otthon marad.

A spanyol kapitány korábban kijelentette, hogy Iker Casillas lesz az első számú kapusa, míg a liverpooli Pepe Reina tagsága is biztos. Így Valdes és De Gea a Villarreal hálóőrével, Diego Lopezzel vetélkedhet a harmadik helyért. A spanyol kapitány több fiatalnak is biztosítja legalább a felkészülés lehetőségét, a barcelonai Pedro, az Osasunát erősítő Azpilicueta és a Bilbao középpályása, Javi Martinez eddig még keveset bizonyított a nagyok között.

A trióból Pedro a legesélyesebb, mivel csatárposzton Güiza és Negredo aligha lesz a szűkített keret tagja, a barcelonai támadó a bilbaói Fernando Llorentével vívhat majd meg a repülőjegyért. A Chilével, Hondurasszal és Svájccal egy csoportba sorsolt spanyolok május 19-én jelentik be a 23-as keretüket.

Spanyolország bő kerete
Kapusok:
Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Atlético), Diego Lopez (Villarreal), Pepe Reina (Liverpool), Víctor Valdes (Barcelona)
Védők: Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Osasuna), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Javi Martinez (Bilbao), Juan Mata (Valencia), Jesus Navas (Sevilla), Marcos Senna (Villarreal), David Silva (Valencia), Xavi (Barcelona)
Csatárok: Daniel Güiza (Fenerbahce), Fernando Llorente (Bilbao), Alvaro Negredo (Sevilla), Pedro (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik