Foci

Veterán kapus a japán keretben

Negyedik világbajnokságára készülhet a japánok veterán kapusa, Kavagucsi Josikacu.

Okada Takesi szövetségi kapitány hétfőn nevezte meg azt a 23 játékost, aki helyet kapott a csapatban, s elmondta azt is, hogy a június 11-én kezdődő dél-afrikai futball-vb lesz az utolsó nemzetközi torna, amelyen irányítani fogja a nemzeti együttest.

“Kavagucsi tapasztalata miatt utazik velünk, a jelenléte ugyanis ösztönzően hathat a társakra – fogalmazott az 53 éves szakember. – Súlyos sérülésből épült fel, ez mutatja az erejét és a határozottságát, amely átragad a fiatalabb labdarúgókra.”

Okada hozzátette, a kitűzött célok nem változtak, s hisz abban, hogy a kiválasztott 23 játékossal el is érik azokat. “Az első és legfontosabb feladatunk, hogy legyőzzük Kamerunt – mondta. – Hollandia a világ egyik legjobb válogatottja, de hiszünk abban, hogy tőlük is tudunk pontot, pontokat rabolni.”

A japánok az E jelű négyesben Kamerun és Hollandia mellett a dánokkal találkoznak a csoportkörben.

A JAPÁN KERET:

Kapusok: Narazaki Szejgo (Nagoya Grampus), Kavasima Ejdzsi (Kawasaki Frontale), Kavagucsi Josikacu (Jubilo Iwata)

Védők: Nakazava Judzsi (Yokohama F-Marinos), Tulio (Nagoya Grampus), Konno Jaszujuki (FC Tokyo), Ivamasza Dajiki (Kashima Antlers), Komano Juicsi (Jubilo Iwata), Nagatomo Juto (FC Tokyo), Ucsida Atszuto (Kashima Antlers)

Középpályások: Nakamura Sunszuke (Yokohama F-Marinos), Endo Jaszuhito (Gamba Osaka), Nakamura Kengo (Kawasaki Frontale), Inamoto Junicsi (Kawasaki Frontale), Abe Juki (Urawa Reds), Haszebe Makoto (VfL Wolfsburg), Honda Kejszuke (CSZKA Moszkva), Matszuji Dajszuke (Grenoble)

Támadók: Okazaki Sindzsi (Shimizu S-Pulse), Tamada Kejdzsi (Nagoya Grampus), Okubo Josito (Vissel Kobe), Morimoto Takajuki (Catania), Jano Kiso (Albirex Niigata)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik