Foci

Van Basten kikosarazta az AC Milant

Bokasérülése miatt nem tudja elvállalni az olasz AC Milan felkészítését Marco van Basten, az együttes korábbi támadója.

Helyi lapértesülések szerint Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa a jelenleg munkanélküli, 2004 és 2008 között a holland válogatottat irányító 45 éves szakembert szemelte ki a brazil Leonardo helyére. “Nem állok készen egy ilyen feladatra, gond van a bokámmal, nem végezhetek olyan nehéz munkát, mint amilyen egy vezetőedzőé” – fogalmazott van Basten.

A milánóiak a korai Bajnokok Ligája- és hazai kupabúcsú után a bajnokságban gyakorlatilag bebiztosították a harmadik helyet annak ellenére, hogy vasárnap 1-0-s vereséget szenvedtek a Genoától. Az eredménytelen idény miatt Berlusconi már korábban jelezte, nem Leonardo lesz a vezetőedző a következő szezonban.

A játékosként háromszor Aranylabdát nyert van Bastent minden bizonnyal örömmel fogadnák a Milan szurkolói, hiszen 1987 és 1995 között például Bajnokcsapatok Európa Kupáját, európai Szuperkupát és bajnoki címeket nyert a piros-feketékkel.

Berlusconi másik jelöltje Filippo Galli, aki korábban Carlo Ancelotti segédjeként tevékenykedett a klubnál, de lehetséges Leonardo-utódként felmerült a jelenlegi másodedző, Mauro Tassotti, valamint a Cagliarit 2008 és 2010 között irányító Massimiliano Allegri neve is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik