Foci

Ronaldóék megelőzték Puskásékat

A spanyol futballbajnokság legeredményesebb, együttesen 51 gólnál járó kettősévé lépett elő a Real Madrid támadóduója, Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín.

A királyi gárda kettőse ezzel 51-47-es “vezetésre” tett szert legfőbb ellenlábasával, az FC Barcelona csatárpárjával, Lionel Messivel (31 gól) és Zlatan Ibrahimoviccsal (16) szemben. Egyszersmind megelőzte a Real történetének eddigi abszolút éllovasát, nevezetesen Puskás Ferencet és Alfredo Di Stéfanót. Utóbbiak a fővárosi elitgárda színeiben az 1960/61-es idényben közösen 49 gólt hoztak össze, ezt a rekordot adták most át a múltnak Ronaldóék – írta pénteki internetes kiadásában a Marca című spanyol sportnapilap.

Igaz, Puskásék 30 meccsen szerezték a 49 gólt.

Mivel az idei pontvadászatból még két forduló hátravan, a argentin-portugál duó növelheti össztalálatainak számát. Az 51-ből 26-ot jegyez Higuaín és 25-öt Ronaldo. Produktumukat önmagában minősíti, hogy a Real eddig 96-szor volt a mostani szezonban eredményes, vagyis Ronaldóék ketten szerezték a csapat találatainak több mint a felét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!