Foci

A Loki a célt tartja szem előtt, a rohamtempó miatt kesereg a Vidi

A tavasz rangadója előtt a két szakvezető, Herczeg András és Mezey György nyilatkozott.

Mint ismert, pénteken este hét órától, a 27. forduló nyitó mérkőzéseként rendezik meg a Soproni Liga tavaszi szezonjának rangadóját, a Debrecen – Videoton párharcot. A hajdúságiak a hétközi fordulónak köszönhetően egy ponttal vezetik a tabellát, így egy esetleges győzelem esetén megléphetnek az üldözőtől.

„Mindenki tudja, hogy a Videoton egy nagyon jó csapat, de hazai közönség előtt játszunk, és mindenképpen szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hol állunk jelenleg a tabellán, úgy kell pályára lépnünk, hogy a célunkat elérjük! Lényeg, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amellyel itthon tudjuk tartani a három pontot. Mindkét csapatnak megvan a maga játékstílusa, döntő lesz, melyik tudja jobban érvényesíteni az akaratát. Régóta sorozatmérkőzéseket játszunk, ennek ellenére azt mondom, teljesen mindegy, ki milyen állapotban van, minden egyes labdarúgónak, aki holnap a pályán lesz, százhúsz százalékot kell nyújtania. Természetesen ezzel a játékosok is tisztában vannak. Eddig is mindig helyén volt a szívük és a fejük, tudom, hogy most is így lesz” – mondta Herczeg András a dvsc.hu-nak.

Mezey György, a Videoton rutinos mestere szerint döntő lehet, hogy a bajnokság végén egymást érik a mérkőzések.

„Az újságok címlapon hozták a mai mérkőzést, sőt napok óta ez a meccs a fő téma a médiában, alaposan felpörgették az eseményeket. Én azonban változatlanul állítom, hogy a találkozó fontosságát leginkább azzal kellett volna kifejeznie a labdarúgó szövetségnek, hogy nem péntekre, hanem szombatra időzíti ezt a rangadót. Azzal, hogy ebben a rohamtempóban játszunk – hat nap alatt három bajnokit bonyolítanak le – degradálják a bajnokság egyik legfontosabb összecsapását. Felkészülni sem nagyon lehetett az elmúlt két nap során, bár az is igaz, hogy nem ebben a két napban kell készülni, hanem végig, az egész bajnokság alatt. Ami a program sűrűségét illeti, lehet arra hivatkozni, hogy Európa szerte, a profi ligákban hasonló menetrend szerint játszanak a csapatok, ám a magyar bajnokságot össze sem lehet azokkal hasonlítani. A másik, hogy ha itthon hasonló program szerint játszunk a bajnokságban, azt nem egyik pillanatról a másikra kell bevezetni, hanem egy jól felépített rendszerben, előre átgondoltan kell megszervezni. Hogy min múlhat a mai eredmény? Sok összetevőn, de úgy gondolom, alapjában véve az eddigi munkának a visszatükröződése lesz. Az a csapat, amelyik eddig komolyan dolgozott a szezon folyamán, annak komoly előnye lehet” – idézi Mezey György szavait a vidi.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik