Foci

Rooney a Manchester United legjobbja

A korábban a szakírók és az Angliában játszó profi labdarúgók által is a legjobbnak választott Wayne Rooney lett az év játékosa a Manchester Unitednél.

Rooney a Manchester United díjkiosztóján három különböző kategóriában végzett az élen: a szurkolók és a játékostársak szavazatai alapján is ő lett az év legjobbja, és a nevéhez fűzödik a MU legszebb szezonbeli gólja, amelyet januárban, az Arsenal ellen 3-1-re megnyert rangadón szerzett.

“Boldog vagyok, hogy úgy döntöttek a szurkolóink, én voltam az év játékosa, büszke vagyok erre” – nyilatkozta Rooney, akit – saját bevallása szerint – meglepett, hogy a legszebb gólért járó díjat is megkapta. Szerinte azt a Manchester City elleni rangadót eldöntő Michael Owent illette volna meg.

Egyébként Teddy Sheringham 2001-es megkoronázását követően Rooney az első angol futballista, akit a Manchester United legjobbjának választottak, ráadásul hatalmas fölénnyel, hiszen a fejjel és lábbal is rendkívül gólveszélyes csatár a szavazatok 83 százalékát zsebelte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik