Foci

Pápán nyert a Zalaegerszeg, Mészöllyel veretlen az Újpest

A Zalaegerszeg 2-1-re győzött Pápán a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójának szerdai zárómérkőzésén, így továbbra is versenyben van a bronzéremért.

A nagy eső és a csúszós talaj ellenére élvezetes első félidőt láthatott a közönség. Mindkét csapat támadó futballt játszott, ennek eredményeképpen két szép gól született.

A második játékrészt a ZTE kezdte jobban, sok helyzetet dolgozott ki. A 66. percben Horváth A. szépségdíjas gólt rúgott, majd tíz perccel később fejbe rúgta Gyömbért, ezért a játékvezető egyből kiállította. Az utolsó tíz percben mindent megpróbált a Pápa, de nem sikerült egyenlítenie.

Az Újpest – Kaposvár meccsen az első félidőben főként a hazai együttes játszott fölényben, Rajczi révén a vezetést is megszerezte. A hirtelen eleredő eső kissé megzavarta a csapatokat, sok pontatlanság csúszott a játékba.

Az “égi áldás” olyannyira eláztatta a pályát, hogy Bognár játékvezető tízperces “extra szünetet” rendelt el a második játékrész előtt.

A fordulást követően egyre inkább nőtt az újpesti fölény, Rajczi pedig másodszor is eredményes volt, ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát. Zahorecz az utolsó percben már csak szépített büntetőből.

Soproni Liga, 26. forduló:
Lombard Pápa-ZTE FC 1-2 (Rebryk 35. ill. Balázs 25., Horváth A. 66.)
Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 2-1 (Rajczi 12., 60. ill. Zahorecz 90. – büntetőből)
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 0-0
Kecskeméti TE-ERECO – Paks FC 1-1 (Némedi 80. – büntetőből ill. Vayer 55.)
Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus 0-1 (Bouguerra 40.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik