Foci

Halálos fenyegetést kapott a Lazio elnöke

Claudio Lotito, a Lazio labdarúgócsapatának tulajdonosa és elnöke elmondta, vasárnap az Inter elleni bajnoki mérkőzés előtt pisztolygolyókat tartalmazó borítékot kapott.

“Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságra, a sport szellemének megőrzésére, s arra, hogy senki ne legyen áldozata szóbeli vagy testi erőszaknak – nyilatkozta Lotito. – Ugyanakkor újra olyan magatartással találjuk szembe magunkat, amely sérti a Lazio szurkolóit és gyűlöletet kelt, de leginkább Róma sportéletét sújtja.”

Az 52 éves elnök hozzátette, véleménye szerint senkinek sincs joga ahhoz, hogy megkérdőjelezze a futballklub vezetőinek és játékosainak “lojális sportolói magatartását.”

A városi rivális, a listavezető Internazionalét kétpontos hátránnyal követő AS Roma drukkerei és az egyesület vezetői is kifogásolták, hogy vasárnap a Lazio hívei mindvégig a 2-0-ra győztes milánóiaknak szorítottak, saját kedvenceiket pedig kifütyülték a támadásoknál.

“Így abszurdnak tűnik az a megállapítás, hogy a miénk a világ legszebb bajnoksága. Az Inter helyében szégyellném magam egy efféle győzelem után” – jegyezte meg az összecsapás után Rosella Sensi, az AS Roma elnöke.

Ajánlott videó