Foci

Dán hátvéddel erősítene az Arsenal

Arséne Wenger kinézte magának a Palermo hátvédjét. Nem biztos, hogy elég lesz a tízmillió font.

A The People úgy értesült, Arséne Wenger levonta a tanulságokat, s megerősíti csapata leggyengébben muzsikáló csapatrészét: védőt keres. A londoniak Olaszországban – hol máshol? – vélték megtalálni a legalkalmasabb jelöltet; Simon Kjaer, a Palermo dán védője Angliában végezheti, feltéve, hogy a szicíliaiak engednek a csábításnak.

A védelem tengelyében, de a szélén is bevethető Kjaert a belga Thomas Vermaelen társának szánja az Arsenal francia menedzsere. A Kjaer szerződésébe belefoglalt kivásárlási ár 10 millió font, ám a 21 éves futballista által mutatottak alapján nem lenne meglepő, ha a dél-olaszok megdupláznák a tétet.

A játékosért januárban a Tottenham is bejelentkezett, viszont a szerződés megfeneklett a dán magas fizetési kívánalmai miatt. A Kjaer által követelt százezer fontos heti fizetést az Arsenal garantálná, de csak abban az esetben, ha a labdarúgó még a világbajnokság előtt rábólintana az ajánlatra – az angolok attól félnek, hogy egy jobb dán szereplés esetén a játékos ára tovább emelkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik