Foci

13 millió forintot követel volt játékosától az ETO

Bognár Zsolt annak ellenére igazolt anno a Ferencvárosba, hogy a Győr hosszabbított vele.

Az ügy szálai régebbre, egészen pontosan 2002. nyarára nyúlnak vissza, amikor is az ETO élt opciós jogával és hosszabbított a hátvéddel. A kisalfold.hu-nak dr. Lakos Júlia, a klub ügyvédje elmondta, a játékos ennek ellenére hosszas jogi procedúra után a Ferencvároshoz igazolt.

Az ügyet nyolc fordulóban tárgyalták az MLSZ illetékes testületei, végül a fellebbviteli bizottság akkori döntése értelmében Bognár térítésmentesen mehetett a fővárosba, mivel a szerződése nem számított határozott idejűnek.

A Győri ETO 2004. január 9-én pert indított Bognár ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kártérítés címén. Abban a perben 250 ezer forintot kértek a labdarúgótól, amit a játékos ki is fizetett. Az ETO most azonban 55 ezer eurós kártérítési díjat akar, mely a 2002. július 31. napi MNB-középárfolyam, valamint a már korábban befizetett összeg figyelembevételével 13.227.750 forintnak felel meg.

A klub és a jelenleg a DVTK alkalmazásában álló Bognár Zsolt ügyét a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a közeljövőben tárgyalja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik