Foci

Kurányi nem kapott meghívót

Biztosan nem lesz ott a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon a német válogatottban Kevin Kurányi, miután Joachim Löw szövetségi kapitány nem hívta be a keretbe.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hétfői bejelentése szerint a szakember telefonon már tájékoztatta a 28 éves csatárt a döntésről.

Kurányi 2008 októberében az oroszok elleni dortmundi világbajnoki-selejtező szünetében távozott a stadionból anélkül, hogy ezt megbeszélte volna a kapitánnyal. Az eset óta a futballista nem kapott helyet a nemzeti csapatban.

“A döntésben egyáltalán nem játszott szerepet a fegyelmi vétség, s számunkra nem jelentett problémát, hogy az akkor történtek ellenére újabb esélyt adjunk Kurányinak a válogatottban” – fogalmazott Löw a DFB által kiadott közleményben. “Az edzői stáb azonban hosszas megfontolás után úgy határozott, hogy taktikai és személyi szempontból is más játékosokkal képzeli el a világbajnoki csapatot.”

Az 50 esztendős szövetségi kapitány csütörtökön hozza nyilvánosságra az előzetesen behívott labdarúgók névsorát, a végleges, 23 fős keretet pedig június első napjaiban kell kihirdetnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik