Foci

Nyolcvanmillió euróból erősít a Juventus

A Juventus jelentős összeget, 80 millió eurót szán a nyáron arra, hogy megerősítse keretét - jelentette ki Johan Elkann, a klubot birtokló cégcsoport vezetője.

A mostani szezonban nagyon gyengén teljesítő együttesnél a héten több változás is történt: szerdán a klub elnökének nevezték ki Andrea Agnellit, a korábbi Juve-elnök Umberto Agnelli fiát, a FIAT vezetőjének, Gianni Agnellinek az unokaöccsét. Mellette az eddigi elnök, Jean Claude Blanc vezérigazgatóként dolgozik majd tovább.

Noha a vezetők még konkrét neveket nem említettek, olasz lapok úgy tudják, a kiszemeltek között van Edin Dzeko, akiért 40 milliót kér a Wolfsburg. A Tuttosport szerint a Juventus 35 milliót hajlandó fizetni a 24 éves bosnyák csatárért. Rajta kívül Giampaolo Pazzini, a Sampdoria támadója és a Villarrealt erősítő Giuseppe Rossi is a klub kívánságlistáján szerepel.

Az is biztosnak tűnik, hogy a jelenlegi edző, Alberto Zaccheroni szerződését nem hosszabbítják meg, az utód kiléte azonban egyelőre kérdéses. Igaz, a helyi sajtóban hetek óta tartja magát a hír, hogy Rafael Benitez, a Liverpool trénere veszi át az együttes irányítását.

A Juventus komoly tervekkel vágott neki az előző nyári felkészülésnek is, szerződtették többek között a brazil Diegót és Felipe Melót is, az eredmények azonban elmaradtak: a jó kezdés után a torinói gárda nem jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből. Majd az Európa Ligából is kiesett, miután az azóta már finalista Fulham elleni második meccsen nem tudta megtartani korábban szerzett 3-1-es előnyét. A bajnokságban ráadásul már csak a hatodik, s csupán matematikai esélye van arra, hogy a még BL-indulást jelentő negyedik pozíciót megszerezze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik